Monnoyeur

Een familiegroep met sterke, veelzijdige expertise om te voldoen aan de behoeften van de klanten.

Groupe monnoyeur

Met meer dan 100 jaar ervaring streeft Monnoyeur er voortdurend naar om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende behoeften van zijn klanten.

 

Tegenwoordig speelt Monnoyeur een belangrijke rol op het vlak van bouwmachines, energie- en stroomopwekking, overslagoplossingen, digitalisering en landbouwmachines.

De groep

 

De Monnoyeur-groep is een familiebedrijf dat in 1906 is opgericht door twee neven, Henri Bergerat en Francis Monnoyeur. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de vierde generatie van de familie, onder leiding van Philippe Monnoyeur.

 

Monnoyeur heeft al een jarenlange vertrouwensrelatie met talloze partners, waaronder Caterpillar, John Deere en Mitsubishi, en is perfect thuis in diverse sectoren, zoals kapitaalgoederen, energieproductie en motorisering, landbouwmachines, overslagoplossingen en digitalisering.

 

Op dit moment is de groep aanwezig in 18 landen, verspreid over drie continenten, met meer dan 7.500 werknemers.

 

Dankzij meer dan 110 jaar ervaring en expertise heeft Monnoyeur zich kunnen aanpassen aan de vernieuwingen van de 20e eeuw, met name door zijn klanten te ondersteunen met uiterst productieve en efficiënte oplossingen en apparaten.

De groep werkt ook voortdurend aan innovatieve en doeltreffende oplossingen voor energie- en digitaliseringstoepassingen, met name dankzij de expertise van de dochterbedrijven Eneria en Arkance.

 

 

Vestigingen 

 

Om voldoende expertise over diverse onderwerpen te verzamelen, rekent Monnoyeur op zijn vestigingen over de hele wereld, waaronder: Bergerat Monnoyeur (bouwmachines), Eneria (energie- en stroomopwekking), Aprolis (overslagoplossingen), Arkance (digitalisering) en Ipso Agricultura (landbouwmachines). Zo kan Monnoyeur zijn oplossingen afstemmen op de behoeften van de klant.

 

Bergerat 

Exclusieve Caterpillar-verdeler in Frankrijk, België, Polen, Roemenië, Nederland en Algerije. Bergerat begon zijn partnerschap met Caterpillar in 1929, oorspronkelijk in Frankrijk, gevolgd door vijf andere landen in Europa en Afrika. Het bedrijf verkoopt nieuw en tweedehands materieel, verhuurt machines en biedt nog talloze verwante services, zoals onderhoud.

 

Eneria

Gespecialiseerd in energieproductie- en motoriseringstechnieken, in het bijzonder voor maritieme, olie- en industriële toepassingen. Dit bedrijf ontwikkelt ook innovatieve energieoplossingen, zoals zonne-diesel- en elektro-dieseloplossingen, of zelfs gasmotoren. Eneria is voornamelijk actief in Frankrijk, maar ook in Algerije, België, Polen, Luxemburg en Roemenië.

 

Aprolis

Aprolis zit in de Franse top vijf van bedrijven die gespecialiseerd zijn in overslagtoepassingen en biedt het meest uitgebreide assortiment hiervoor. Het bedrijf levert diverse services, zoals het verhuren, aankopen en onderhouden van machines. Daarnaast zet Aprolis in op innovatieve nieuwe technologieën om zich te onderscheiden van traditionele overslagsystemen.

 

Arkance

Arkance streeft ernaar om spelers in de bouw en industrie te ondersteunen tijdens hun digitale transformatie. Als officiële verdeler van het merk Trimble biedt Arkance begeleiding bij de keuze van machines, klantenondersteuning en softwareoplossingen om de productiviteit van zijn klanten te maximaliseren.

 

Ipso Agricultura

Exclusieve John Deere-verdeler in Roemenië, Kroatië en Turkije. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verdelen van landbouwmachines en -gereedschappen, maar levert ook verwante services zoals intelligente oplossingen, trainingen voor machinisten en meer.